Het freelance platform van Nederland! Vind de beste freelancer voor je opdracht

Sluit je aan bij het Jellow netwerk en kom direct in contact
met de beste en beschikbare freelancers.

  • Vergroot je netwerk met meer dan 37.096 freelancers
  • Binnen 24 uur reactie op jouw opdracht
  • Direct contact, zonder tussenpersonen
Samen bouwen aan één eerlijk netwerk van freelance {function}

Vind freelancers in de zorg

Wil jij in de zorg ook met enthousiaste freelancers werken? Jellow deelt dan graag haar netwerk met jou. Hierdoor communiceer je als zorgorganisatie direct met gedreven professionals uit alle zorgdomeinen. Je kan zelf eenvoudig opdrachten uitzetten. En wil je toch hulp bij de opdracht? De Jellow-ers helpen je graag. Jellow is namelijk slimme software mét een service; ook voor in de zorg.

Match en bespaar geld

Het rechtstreeks uitzetten van de opdracht werkt effectief. Vaak ontvang je dezelfde dag al reacties en is een match gerealiseerd. Door opdrachtgever en freelancer direct met elkaar te verbinden is de intermediair niet meer nodig. Jellow werkt ook niet met marges op uurtarieven. Wij doen het dus echt anders. Hierdoor blijft zorggeld ook in de zorg!

Onbeperkt toegang tot freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, zoals een {function}.
Opzetten en uitbreiden van een eigen freelance pool met professionals actief als een {function}

Het netwerk

Jellow is hét gezamenlijke netwerk van freelancers en opdrachtgevers. Binnen het netwerk kun je eenvoudig je eigen freelance pool opbouwen, zodat flexibele krachten ook vaste gezichten worden. Juist in de zorg is dit natuurlijk natuurlijk belangrijk. Wij laten het netwerk steeds verder groeien en maken het slimmer. Hierdoor kunnen we nog beter gaan samenwerken en realiseert het besparingen. Ook geeft het antwoord op de tekorten in de arbeidsmarkt en beweegt het mee met de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Sluit jij je ook aan?

Ben jij op zoek naar een freelancer?

Freelancer is geen rechtsvorm, maar wordt tegenwoordig veel gebruikt als vervanging voor zzp'er. Echter hebben zzp'er en freelancer niet exact dezelfde betekenissen. Er zijn namelijk een aantal verschillen. Benieuwd deze verschillen? Lees dan hier onze blog. Voor de wet is freelancer dus geen officiële term, maar wordt je als freelancer gezien als ondernemer. Wat is een freelancer en hoe word je freelancer? Hieronder geven wij antwoord op deze vragen.

Wat is een freelancer?

Freelance betekent dat je (tijdelijk) voor een opdrachtgever werkt. Deze opdracht kan je uitvoeren binnen een bedrijf, maar ook op afstand. Dit verschilt niet alleen per vakgebied, maar ook per opdrachtgever en het type opdracht. Het verschil tussen een medewerker en freelancer is dat de freelancer niet op de loonlijst komt te staan, maar wordt betaalt vanuit facturatie. Een freelancer is geen rechtsvorm, wat betekent dat de freelancer verschillende ondernemingsvormen kan aannemen. Dit is meestal in de vorm van een eenmanszaak, waarbij de freelancer zelf de directeur is van de eenmanszaak. Het komt daarnaast ook weinig voor dat freelancer nog meer mensen binnen zijn eenmanszaak in dienst heeft. Echter is het verplicht om je als freelancer in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit kan voor de freelancer wel grote gevolgen hebben. De Belastingdienst ziet de freelancer namelijk als loondienst medewerker. Dit kan er vervolgens voor zorgen dat de werkgever achteraf premies moet betalen.

Hoe word je freelancer?

Freelancer ben je wanneer je opdrachten uitvoert voor opdrachtgevers. Verhuur jij jezelf vaak als freelancer? Dan is het handig om zwart op wit aan te tonen dat jij ondernemer bent. Ondernemer en freelancer worden kan je als volgt doen: Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel Zorg dat je meerdere opdrachten krijgt van verschillende opdrachtgevers. Deze kan je vinden in je eigen netwerk, maar het is nog makkelijker om al deze opdrachten op één platform te vinden. Interesse? Schrijf je hier dan gratis in. Werk uurtje-factuurtje. Het is voor de Belastingdienst belangrijk om te kunnen inzien wanneer jij voor welke opdracht werkt. Ben je ingeschreven als ondernemer? Dan is het belangrijk om belastingaangifte te doen. Het is belangrijk om aan te kunnen tonen dat jij hier de eindverantwoordelijke van bent. Je kan natuurlijk altijd een financieel expert inhuren om jou een handje te helpen bij de administratieve zaken. Wil een opdrachtgever jou voor een langere periode inhuren? Dan kan! Het is alleen wel belangrijk om hiervoor een freelance verklaring te ondertekenen. Vroeger deed men dit via de VAR-verklaring, maar deze wordt niet meer afgegeven door de Belastingdienst. De Belastingdienst bepaald aan de hand van jullie overeenkomst of er kan worden uitgegaan van een freelance opdracht of een dienstverband. Heb ik een verzekering nodig als freelancer? Als freelancer loopt je een aantal risico's omdat je niet als werknemer in loondienst bent. Hierdoor bouw je bijvoorbeeld geen pensioen op. Daarnaast is het handig om naar de volgende zaken te kijken: Arbeidsongeschiktheid Beroepsaansprakelijkheid Bedrijfsaansprakelijkheid Rechtsbijstand Het is handig om je voor een aantal zaken te verzekeren. Mocht je in een bepaalde situatie terecht komen, dan ben je in ieder geval verzekerd.

De VAR, DBA en bepaling loondienst

Heb je je eenmaal ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandige zonder personeel? Vanaf 1 januari 2020 bepaalt de Belastingdienst volgens de wet DBA of jij in aanmerking komt voor de inkomstenbelasting. Op dit moment ben jij als zzp’er en opdrachtgever zelf verantwoordelijk voor de relatie die je met elkaar aangaat.

Zoek jij een freelancer voor je jouw opdracht? Sluit je dan aan bij Jellow.

Ben jij op zoek naar een freelancer of wil jij de komende tijd freelancers gaan inhuren voor specifieke opdrachten? Meld je dan via bovenstaande knop ‘Vind mijn freelancer’ en kom direct in contact met meer dan 30.000 freelancers! Wij werken zonder marges en tussenpersonen waardoor jij zelf direct in contact komt met de freelancers.

Nieuwe Freelancers 192 Nieuwe Freelancers
Opdrachtgevers
2.568 Opdrachtgevers
Ingeschreven freelancers
37.096 Ingeschreven freelancers

Vind direct jouw freelancer freelancer!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Als je onze site gebruikt, krijg je cookies van ons. Meer lezen over ons cookiebeleid.