Enorme kansen voor freelancers en opdrachtgevers in de zorg

Susan Mulder

Het nieuwe online netwerkplatform Jellowzorg benadert vanaf vandaag vol enthousiasme de zorgmarkt. Jellowzorg speelt in op de verschuiving die plaats vindt van het werken in vast dienstverband naar flexibel dienstverband. Dit is ook zichtbaar bij professionals in de zorg.

Opdrachtgevers in de zorg en zelfstandig professionals kunnen zich aanmelden op het netwerkplatform en komen via Jellowzorg direct met elkaar in contact zonder de tussenkomst van een intermediair. Met als resultaat, één groot netwerk van opdrachtgevers en professionals in de zorg en snelle inzet van flexibel én gekwalificeerd personeel tegen lage kosten. 

Armand Tilman, eigenaar en oprichter van Jellowzorg, licht toe:

“We zien een aantal ontwikkelingen: Vier op de tien werkenden in Nederland werkt nu in een flexibel dienstverband of als zelfstandig freelancer. Deze flexibilisering van de arbeidsrelaties zet de komende jaren verder door waarbij de vorm waarin men werkt steeds minder relevant is.

Wij zien verder dat de krapte op de arbeidsmarkt in de zorg de komende jaren toeneemt. Zorgorganisaties hebben behoefte aan zelfstandige en gekwalificeerde professionals maar willen deze graag eenvoudig en goedkoper kunnen inzetten. Bovenstaande onderwerpen hebben wij als uitgangspunt genomen om het inhuurproces écht anders te organiseren. Efficiënter, transparanter en significant goedkoper. En het werkt!”

Hoe werkt het dan?
Zorgorganisaties, ziekenhuizen, klinieken en andere betrouwbare partijen in de zorg kunnen bij Jellowzorg een abonnement aanvragen. Na toetsing krijgen zij zelf, direct toegang tot het sterk groeiende netwerk waar nu ongeveer 14.000 (zorg-) professionals staan geregistreerd met een volledig profiel. Een abonnement kost € 250,- per maand.

Een ziekenhuis of een zorgorganisatie kan direct, 24 uur per dag / 7 dagen in de week, zoeken of een opdracht uitzetten. Bij een match, die vaak al dezelfde dag plaats vindt, huurt de zorgorganisatie dus zelf in. Hoge bemiddelingskosten en marges op uren zijn daarmee verleden tijd.

Zorggeld moet vooral in de zorg blijven; aldus Armand Tilman. Het Martini ziekenhuis in Groningen, de overheid en enkele zorginstellingen lopen in het gebruik en het plaatsen van opdrachten voorop. Jellow is een samenwerking aangegaan met het Mediahuis; uitgever van o.a. de NRC en de Telegraaf. Jellow en Jellowzorg delen elkaars databases.

Hierdoor kunnen zorgorganisaties ook direct professionals uit andere relevante vakgebieden inhuren. Juristen, it-ers, financials, hr-professionals, inkopers, communicatieadviseurs; de beste freelancers zijn direct te vinden binnen Jellowzorg.

Freelancers
Zelfstandige professionals die in de zorg (willen) werken registreren zich bij Jellowzorg gratis; voor alle mogelijke functies en vakgebieden. Voor informatie kan je contact opnemen met Jellowzorg via de telefoon: +31 35-7370193 of via de mail: [email protected]

Enorme kansen voor freelancers en opdrachtgevers in de zorg

 

Deel dit bericht
Misschien vind je dit ook interessant?

Ervaring binnen het ziekenhuis als Freelance Verpleegkundig Specialist

Op het moment van schrijven van dit artikel gaat het niet goed met mijn opa (87 jaar). Enkele jaren geleden kreeg hij de diagnose hartfalen. Binnen een week tijd is hij enorm achteruitgegaan. Mijn opa ligt nu in het ziekenhuis te wachten op een plek in een hospice. Hij is de 7e wachtende in de rij, want er is geen plaats in de omgeving.

Ontwikkelingen rondom ZZP besproken - tijd voor duidelijkheid

Het blijft onrustig in de wereld van het inhuren van zzp’ers. Minister Koolmees wil zo snel mogelijk heldere zzp-regels stellen die per 1 januari 2021 zouden gaan gelden. Het inhuren van (schijn)zelfstandigen en de groei van het aantal zzp’ers vindt hij zorgelijk. Volgens hem ontstaat er ongelijke concurrentie met betrekking tot arbeidsbeloning en -voorwaarden ten opzichte van werknemers.

Als je onze site gebruikt, krijg je cookies van ons. Meer lezen over ons cookiebeleid.