Enorme kansen voor freelancers en opdrachtgevers in de zorg

Susan Mulder

Enorme kansen voor freelancers en opdrachtgevers in de zorg

Het nieuwe online netwerkplatform Jellowzorg benadert vanaf vandaag vol enthousiasme de zorgmarkt. Jellowzorg speelt in op de verschuiving die plaats vindt van het werken in vast dienstverband naar flexibel dienstverband. Dit is ook zichtbaar bij professionals in de zorg.

Opdrachtgevers in de zorg en zelfstandig professionals kunnen zich aanmelden op het netwerkplatform en komen via Jellowzorg direct met elkaar in contact zonder de tussenkomst van een intermediair. Met als resultaat, één groot netwerk van opdrachtgevers en professionals in de zorg en snelle inzet van flexibel én gekwalificeerd personeel tegen lage kosten. 

Armand Tilman, eigenaar en oprichter van Jellowzorg, licht toe:

“We zien een aantal ontwikkelingen: Vier op de tien werkenden in Nederland werkt nu in een flexibel dienstverband of als zelfstandig freelancer. Deze flexibilisering van de arbeidsrelaties zet de komende jaren verder door waarbij de vorm waarin men werkt steeds minder relevant is.

Wij zien verder dat de krapte op de arbeidsmarkt in de zorg de komende jaren toeneemt. Zorgorganisaties hebben behoefte aan zelfstandige en gekwalificeerde professionals maar willen deze graag eenvoudig en goedkoper kunnen inzetten. Bovenstaande onderwerpen hebben wij als uitgangspunt genomen om het inhuurproces écht anders te organiseren. Efficiënter, transparanter en significant goedkoper. En het werkt!”

Hoe werkt het dan?
Zorgorganisaties, ziekenhuizen, klinieken en andere betrouwbare partijen in de zorg kunnen bij Jellowzorg een abonnement aanvragen. Na toetsing krijgen zij zelf, direct toegang tot het sterk groeiende netwerk waar nu ongeveer 14.000 (zorg-) professionals staan geregistreerd met een volledig profiel. Een abonnement kost € 250,- per maand.

Een ziekenhuis of een zorgorganisatie kan direct, 24 uur per dag / 7 dagen in de week, zoeken of een opdracht uitzetten. Bij een match, die vaak al dezelfde dag plaats vindt, huurt de zorgorganisatie dus zelf in. Hoge bemiddelingskosten en marges op uren zijn daarmee verleden tijd.

Zorggeld moet vooral in de zorg blijven; aldus Armand Tilman. Het Martini ziekenhuis in Groningen, de overheid en enkele zorginstellingen lopen in het gebruik en het plaatsen van opdrachten voorop. Jellow is een samenwerking aangegaan met het Mediahuis; uitgever van o.a. de NRC en de Telegraaf. Jellow en Jellowzorg delen elkaars databases.

Hierdoor kunnen zorgorganisaties ook direct professionals uit andere relevante vakgebieden inhuren. Juristen, it-ers, financials, hr-professionals, inkopers, communicatieadviseurs; de beste freelancers zijn direct te vinden binnen Jellowzorg.

Freelancers
Zelfstandige professionals die in de zorg (willen) werken registreren zich bij Jellowzorg gratis; voor alle mogelijke functies en vakgebieden. Voor informatie kan je contact opnemen met Jellowzorg via de telefoon: +31 35-7370193 of via de mail: info@jellowzorg.nl.

Enorme kansen voor freelancers en opdrachtgevers in de zorg

 

Tags:
Deel dit bericht
Misschien vind je dit ook interessant?

Hedendaagse kijk op de inzet van zorgprofessionals

Ik vind het altijd een uitje. Een dagje klussen in een privékliniek is hard werken, maar zo voelt het gek genoeg niet. De sfeer is anders, de patiënten zijn anders en de werkhouding van collega’s is vaak anders. Geen koffie om 10.00 uur, geen probleem. Doorwerken tot het programma klaar is, geen probleem. Na afloop met elkaar een pizza eten in de tuin met een biertje, zeker geen probleem!

Hoeveel freelancers zijn er in Nederland?

Eind 2019 zijn er 1.093.000 zzp’ers in Nederland (CBS). Dat betekent een totale groei van 68.312,5% ten opzichte van 1988. Ruim 30 jaar geleden, nadat de eerste ‘zzp’er’ geregistreerd werd toen de belastingdienst deze term introduceerde. Een behoorlijke groei! Hoe is deze groei tot stand gekomen en wat is er ondertussen allemaal gebeurd in het land van de zelfstandige ondernemers? Dat lees je in deze blog.

Mijn Keurmerk voor freelancers in de zorg

Deze week voerden medewerkers van 55 ziekenhuizen door heel Nederland actie. De werkdruk is te hoog en daardoor is er te weinig tijd beschikbaar voor de gewenste zorg aan de patiënten. De laatste jaren nemen de administratieve lasten steeds verder toe.

Als je onze site gebruikt, krijg je cookies van ons. Meer lezen over ons cookiebeleid.