Enorme kansen voor freelancers en opdrachtgevers in de zorg

Susan Mulder

Enorme kansen voor freelancers en opdrachtgevers in de zorg

Het nieuwe online netwerkplatform Jellowzorg benadert vanaf vandaag vol enthousiasme de zorgmarkt. Jellowzorg speelt in op de verschuiving die plaats vindt van het werken in vast dienstverband naar flexibel dienstverband. Dit is ook zichtbaar bij professionals in de zorg.

Opdrachtgevers in de zorg en zelfstandig professionals kunnen zich aanmelden op het netwerkplatform en komen via Jellowzorg direct met elkaar in contact zonder de tussenkomst van een intermediair. Met als resultaat, één groot netwerk van opdrachtgevers en professionals in de zorg en snelle inzet van flexibel én gekwalificeerd personeel tegen lage kosten. 

Armand Tilman, eigenaar en oprichter van Jellowzorg, licht toe:

“We zien een aantal ontwikkelingen: Vier op de tien werkenden in Nederland werkt nu in een flexibel dienstverband of als zelfstandig freelancer. Deze flexibilisering van de arbeidsrelaties zet de komende jaren verder door waarbij de vorm waarin men werkt steeds minder relevant is.

Wij zien verder dat de krapte op de arbeidsmarkt in de zorg de komende jaren toeneemt. Zorgorganisaties hebben behoefte aan zelfstandige en gekwalificeerde professionals maar willen deze graag eenvoudig en goedkoper kunnen inzetten. Bovenstaande onderwerpen hebben wij als uitgangspunt genomen om het inhuurproces écht anders te organiseren. Efficiënter, transparanter en significant goedkoper. En het werkt!”

Hoe werkt het dan?
Zorgorganisaties, ziekenhuizen, klinieken en andere betrouwbare partijen in de zorg kunnen bij Jellowzorg een abonnement aanvragen. Na toetsing krijgen zij zelf, direct toegang tot het sterk groeiende netwerk waar nu ongeveer 14.000 (zorg-) professionals staan geregistreerd met een volledig profiel. Een abonnement kost € 250,- per maand.

Een ziekenhuis of een zorgorganisatie kan direct, 24 uur per dag / 7 dagen in de week, zoeken of een opdracht uitzetten. Bij een match, die vaak al dezelfde dag plaats vindt, huurt de zorgorganisatie dus zelf in. Hoge bemiddelingskosten en marges op uren zijn daarmee verleden tijd.

Zorggeld moet vooral in de zorg blijven; aldus Armand Tilman. Het Martini ziekenhuis in Groningen, de overheid en enkele zorginstellingen lopen in het gebruik en het plaatsen van opdrachten voorop. Jellow is een samenwerking aangegaan met het Mediahuis; uitgever van o.a. de NRC en de Telegraaf. Jellow en Jellowzorg delen elkaars databases.

Hierdoor kunnen zorgorganisaties ook direct professionals uit andere relevante vakgebieden inhuren. Juristen, it-ers, financials, hr-professionals, inkopers, communicatieadviseurs; de beste freelancers zijn direct te vinden binnen Jellowzorg.

Freelancers
Zelfstandige professionals die in de zorg (willen) werken registreren zich bij Jellowzorg gratis; voor alle mogelijke functies en vakgebieden. Voor informatie kan je contact opnemen met Jellowzorg via de telefoon: +31 35-7370193 of via de mail: info@jellowzorg.nl.

Enorme kansen voor freelancers en opdrachtgevers in de zorg

 

Deel dit bericht
Misschien vind je dit ook interessant?

Ontwikkelingen rondom ZZP besproken - tijd voor duidelijkheid

Het blijft onrustig in de wereld van het inhuren van zzp’ers. Minister Koolmees wil zo snel mogelijk heldere zzp-regels stellen die per 1 januari 2021 zouden gaan gelden. Het inhuren van (schijn)zelfstandigen en de groei van het aantal zzp’ers vindt hij zorgelijk. Volgens hem ontstaat er ongelijke concurrentie met betrekking tot arbeidsbeloning en -voorwaarden ten opzichte van werknemers.

In loondienst én parttime freelancen, wat betekent dat?

Het is alweer 2020! Misschien heb je er weleens over nagedacht om naast je baan te gaan freelancen of heb je een opdracht voorbij zien komen die je stiekem toch aanspreekt. Met een stijging van 14% sinds 2013, zoals hieronder in de grafiek te zien is, zijn er steeds meer mensen die een hun vaste baan en freelance carrière combineren (KvK, 2019). Maar kan je zomaar gaan freelancen naast je vaste baan of is het proces complexer dan het lijkt? Wat komt er allemaal bij kijken en wat moet je als werknemer en freelancer regelen? In deze blog leg ik je uit hoe je naast je baan kan gaan freelancen en met welke aspecten je rekening moet houden. Bovendien geef ik je tips hoe je dit kan aanpakken als parttime ondernemer.

Hoe wek je vertrouwen als zzp’er in de zorg?

U werkt als zzp’er met opdrachten in de zorg. Het is belangrijk dat u goed werk levert en daarbij aan alle wet- en regelgeving voldoet. Daarnaast wilt u zich voornamelijk richten op hetgeen u met passie doet, namelijk het leveren van betrouwbare zorg!

Als je onze site gebruikt, krijg je cookies van ons. Meer lezen over ons cookiebeleid.