Mijn Keurmerk voor freelancers in de zorg

Roeland van Oorschot

Mijn Keurmerk voor freelancers in de zorg

Deze week voeren medewerkers van 55 ziekenhuizen door heel Nederland actie. De werkdruk is te hoog en daardoor is er te weinig tijd beschikbaar voor de gewenste zorg aan de patiënten. De laatste jaren nemen de administratieve lasten steeds verder toe.

Mijnkeurmerk, is onderdeel van KIWA. Wij zijn volledig onafhankelijk en brengen met een zeer betrokken team de lasten voor zelfstandigen in de zorg omlaag en maken kwaliteit inzichtelijk. Hiervoor moeten de zelfstandigen zich registreren bij mijnkeurmerk.nl.

Wij bieden zelfstandigen in de zorg een eigen digitaal dossier. Een zorgorganisatie kan zien dat zelfstandigen voldoen aan de wettelijke eisen (Wkkgz) en de eisen die gesteld zijn aan het zelfstandig ondernemerschap.

Doordat de zelfstandige professional niet meer bij iedere opdracht alle vereiste documenten hoeft te tonen of toe te sturen gaan hun administratieve lasten omlaag.

Steeds meer zorgorganisaties maken inmiddels gebruik van mijnkeurmerk.nl.  Hierdoor ontstaan ook steeds meer samenwerkingsverbanden met ons.

Mooi voorbeeld is de samenwerking met JellowZorg. Actief om zorgorganisaties direct aan te laten sluiten op hun slimme database.  Ook de zelfstandigen bedienen zij op een eigentijdse wijze door hen opdrachten in de zorg aan te bieden zonder dat zij marges hoeven af te dragen. Jellowzorg promoot actief dat de zelfstandigen in het bezit moeten zijn van mijnkeurmerk.  Doel is dat zorgorganisaties erop moeten kunnen vertrouwen dat zelfstandigen bij een opdracht altijd voldoen aan wet- en regelgeving.

Het is goed om te merken dat steeds meer zelfstandigen het belang van mijnkeurmerk inzien. Inmiddels zijn er al duizenden zelfstandigen aangesloten en dit aantal groeit steeds verder.  Ondanks het feit dat men even druk kan zijn met het toevoegen/uploaden van documenten aan hun eigen digitale dossier (inmiddels kan de zzp’er het ook door onze helpdesk laten doen), realiseert de zelfstandige dat zij deze handelingen maar één keer hoeven te verrichten. Zorgorganisaties kunnen zien of een zzp’er voldoet aan de gestelde eisen.

De medewerkers die op onze helpdesk vol enthousiasme werken krijgen regelmatig complimenten over de snelle en correcte afhandeling van de diverse vragen. Ook binnenkomende mail wordt binnen twee werkdagen afgehandeld. Aan het begin van de dag nemen de medewerkers van de helpdesk met elkaar door wat die dag prioriteit heeft. Het woord “klant” staat bij ons hoog in het vaandel. Iedereen is echt betrokken om uiteindelijk de zelfstandige zorgprofessionals en de zorgorganisaties hierin bij te staan met het eindelijke doel de zorg beter te maken.

Het is mijn wens dat komende periode steeds meer zelfstandige zorgprofessionals zich bij ons gaan aansluiten en de zorgorganisaties gebruik maken van zzp’ers die Mijn Keurmerk bezitten. Wij gaan dan echt van “MijnKeurmerk” naar “OnsKeurmerk”.

Roeland van Oorschot - Manager Kiwa/mijnkeurmerk.nl

 

Ben je geinspireerd geraakt?

Neem dan eens een kijkje op mijnkeurmerk.nl 

 

 

 

Deel dit bericht
Misschien vind je dit ook interessant?

Ontwikkelingen rondom ZZP besproken - tijd voor duidelijkheid

Het blijft onrustig in de wereld van het inhuren van zzp’ers. Minister Koolmees wil zo snel mogelijk heldere zzp-regels stellen die per 1 januari 2021 zouden gaan gelden. Het inhuren van (schijn)zelfstandigen en de groei van het aantal zzp’ers vindt hij zorgelijk. Volgens hem ontstaat er ongelijke concurrentie met betrekking tot arbeidsbeloning en -voorwaarden ten opzichte van werknemers.

In loondienst én parttime freelancen, wat betekent dat?

Het is alweer 2020! Misschien heb je er weleens over nagedacht om naast je baan te gaan freelancen of heb je een opdracht voorbij zien komen die je stiekem toch aanspreekt. Met een stijging van 14% sinds 2013, zoals hieronder in de grafiek te zien is, zijn er steeds meer mensen die een hun vaste baan en freelance carrière combineren (KvK, 2019). Maar kan je zomaar gaan freelancen naast je vaste baan of is het proces complexer dan het lijkt? Wat komt er allemaal bij kijken en wat moet je als werknemer en freelancer regelen? In deze blog leg ik je uit hoe je naast je baan kan gaan freelancen en met welke aspecten je rekening moet houden. Bovendien geef ik je tips hoe je dit kan aanpakken als parttime ondernemer.

Hoe wek je vertrouwen als zzp’er in de zorg?

U werkt als zzp’er met opdrachten in de zorg. Het is belangrijk dat u goed werk levert en daarbij aan alle wet- en regelgeving voldoet. Daarnaast wilt u zich voornamelijk richten op hetgeen u met passie doet, namelijk het leveren van betrouwbare zorg!

Als je onze site gebruikt, krijg je cookies van ons. Meer lezen over ons cookiebeleid.